Champault Sancerre Le Clos du Roy demie (0,375 liter)

Wit | 0.375 L | 2021 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Champault Sancerre Le Clos du Roy demie (0,375 liter)

Champault

“Geen goede wijn zonder generatielange ervaring en respect voor de natuur”, is de visie van de broers Laurent en Claude Champault. Domaine Champault dateert uit de 17e eeuw, maar pas vanaf 1850 werd er officieel wijn gemaakt. De phylloxeraplaag gooide roet in het eten en vernietigde alle wijngaarden. Het duurde tot het begin van de 20e eeuw voordat Louis Champault de 2 hectare wijngaard opnieuw aanplantte en het wijnhuis beetje bij beetje uitbreidde en opbouwde. Tegenwoordig staat de 5e generatie, de broers Claude en Laurent aan het roer. Samen bestieren ze het inmiddels 22 hectare grote domein in het gehucht Champtin, iets ten zuidwesten van Sancerre. De wijngaarden liggen in de appellaties Sancerre en Menetou-Salon. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei op steile hellingen en uit een bodem met een laag bruin zand met een grote hoeveelheid krijtkeien. In de wijngaarden wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt. De wijnranken worden op een natuurlijke manier beschermd tegen schadelijke insecten en ziektes. Door tussen de wijnranken andere gewassen aan te planten en de wijnranken te behandelen met natuurlijke bemesting en bestrijdingsmiddelen blijft deze bijzondere terroir zoveel mogelijk behouden.

De gebroeders Champault produceren zuivere Sauvignon wijnen met veel fruit, frisse zuren en een opvallende mineraliteit. De wijnen zijn perfect in balans: niet vegetaal, niet overrijp.


Website Domaine Champault

Bekijk Champault

Champault Sancerre Le Clos du Roy demie (0,375 liter)

Wit | 0.375 L | 2021 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Over de wijn

Bleekgeel. In de geur expressief met veel fruit en bloemen (zoals acacia). In de mond soepel en verhoudingsgewijs rond met relatief rustige zuren, mooie mineralen en een lange afdronk.

Korte omschrijving

Heerlijk sappige en goed rijpe Sancerre.

Product specificaties

Artikelnummer P17007
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Sancerre
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Sauvignon Blanc
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3760137300080
EAN fles 3760137300066