Château Soucherie Champ aux Loups Anjou Villages

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château Soucherie Coteaux du Layon Patrimoine

Château Soucherie

Het indrukwekkende Château Soucherie ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers. Het chateau ligt buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen tussen de wijngaarden. Op het domein wordt niet alleen wijn gemaakt, maar heeft men ook chambres d’hôtes, gîtes en ruimte om grote meetings te organiseren.

Château Soucherie bezit 28 ha wijngaard, waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc is aangeplant waarvan Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge wordt gemaakt. Daarnaast heeft het domein nog wijngaarden in Coteaux du Layon (o.a. de premier cru Chaume) en in Savennières (Clos de Perrières). Sinds de talentvolle wijnmaker Thibaud Boudignon in 2007 werd aangesteld, hebben de wijnen een enorme kwaliteitssprong gemaakt. Hij is geen man van dikke wijnen maar van lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, uitermate geschikt voor de klassieke Franse keuken!

Website Château Soucherie

Bekijk Château Soucherie

Château Soucherie Champ aux Loups Anjou Villages

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze robijn rode wijn is in de neus complexer dan de gewone Anjou rouge van dit domein. In de (wat gesloten) neus vindt men met name rood fruit en rijpe pruimen samen wat rijpere tonen zoals, bosgrond en kruidigheid. In de smaak is de wijn behoorlijk stevig, met flinke tannines en zuren. Door zijn jeugd is hij wellicht wat laag in concentratie, wat met karafferen opgelost kan worden. Voor de liefhebber.

Korte omschrijving

Een typische, maar gecorseerde Cabernet Franc die voor de liefhebber nu al een feest is!

Product specificaties

Artikelnummer P16125
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Anjou Villages
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3760100231069
EAN fles 3760100231052