Bucci Verdicchio Classico di Jesi (0,375 liter)

Wit | 0.375 L | 2016 | Italië | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bucci Verdicchio Classico di Jesi (0,375 liter)

Villa Bucci

Ampelio Bucci is naast succesvol zakelijk ondernemer ook gepassioneerd wijnmaker. Zijn wijnen vallen regelmatig in de prijzen in de Gambero rosso.

De Villa Bucci ligt bij Montecarotto in de Marken, één van de ‘Castelli di Jesi’. Vanuit deze villa wordt het familiebedrijf van maar liefst 440 hectare bestierd. Behalve druiven worden er bij Bucci bijvoorbeeld ook olijven, graan en zonnebloemen geteeld, alles op biologische wijze. Daarnaast heeft Ampelio Bucci, het hoofd van de familie, echter nog geheel andere besognes en interesses: hij is business consultant in onder andere de mode en voedselindustrie en professor in Milaan op het gebied van ‘entrepeneurship’. Eerst en vooral is Ampelio echter een gepassioneerd wijnmaker, werkend vanuit de gedachte dat de druiven de kwaliteit van de wijn bepalen en dat zo min mogelijk moet worden ingegrepen in de kelder. Daarom kenmerken zijn wijnen zich door een grote mate van zuiverheid. Zijn Verdicchio Villa Bucci is door Gambero Rosso al diverse malen uitgeroepen tot beste witte wijn van Italië. De Rosso Piceno Pongelli, gemaakt in een verfijnde stijl die aan rode Bourgogne doet denken, stond in 2008 in de finale van het proefschrift wijnconcours.


Website Villa Bucci

Bekijk Villa Bucci

Bucci Verdicchio Classico di Jesi (0,375 liter)

Wit | 0.375 L | 2016 | Italië | Doos 12 stuks

Over de wijn

Lichtgeel tot gelig. In de neus heerlijk zuiver en elegant met mooi wit fruit als appel maar ook wat rijper geel fruit, daarnaast duidelijke florale tonen en een lichte mineraliteit. In de mond een zachte aanzet, een sterker opkomende mineraliteit en een klein bittertje, met milde zuren. De concentratie kan het alcoholgehalte moeiteloos dragen.

Korte omschrijving

Prachtige, complexe en verfijnde Verdicchio.

Product specificaties

Artikelnummer P28503
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Verdicchio
Land Italië
Streek Marche
Appellatie Verdicchio dei Castellli di Jesi
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 9 tot 11 graden
Assemblage Verdicchio
Alcohol percentage 13.5
EAN doos