Bravo Escós La Font del Mosquit

Wit | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bravo Escós La Font del Mosquit

Bodega Bravo Escós

Dit eigenzinnige wijnhuis brengt het ruige, intense karakter van de Priorat samen met een moderne, elegante stijl. De wijnen zijn karaktervol en tegelijkertijd verfijnd en uitnodigend. 

Reis je vanaf Barcelona landinwaarts richting het zuiden, dan wordt het gebied steeds ruiger, met grote hoogteverschillen. De wijngaarden in Priorat zijn indrukwekkend: op de kleine plateautjes tussen de steile hellingen staan steeds maar een paar rijen wijnstokken aangeplant. Door deze verspreide ligging van de wijnstokken is het bijna onmogelijk de wijngaarden machinaal te bewerken. De verkoelende zeewind die in de loop van de middag opsteekt geeft de druiven ruimschoots de kans om hun aroma’s te ontwikkelen. De bodem bestaat uit vulkanisch gesteente met leisteen, as en mica (‘Llicorella’) en is bedekt met een zanderige toplaag. De wijnranken moeten hier vechten voor hun bestaan. 

Het is in dit warme, extreme gebied dat Luis Bravo een wijnbedrijf opricht: Bodega Bravo Escós, in het hart van de Priorat, bij het plaatsje Torroja del Priorat. In de wijngaarden staan zowel lokale druivenrassen (Garnacha en Cariñena) aangeplant als internationale rassen (Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot).  Luis’ doel is om in dit gebied, dat bekend staat om zijn stevige, intense wijnen, moderne wijnen te maken met verfijning, elegantie en frisheid. Door de wijngaarden zo natuurlijk mogelijk te bewerken en gebruik te maken van pure, innovatieve apparatuur en methodes slaagt hij erin om wijnen te maken met het karakter van het gebied maar in een moderne, verteerbare stijl. Hij krijgt hierbij hulp van wijnmaker Pep Aguilar, die jarenlang als ‘flying winemaker’ door heel Spanje reisde om wijn te maken. Hierdoor leerde hij veel verschillende druivenrassen, terroirs en wijnmaaktechnieken kennen. De Priorat is één van zijn favoriete wijngebieden door zijn ruigheid en zijn unieke, ongerepte karakter. Met zijn passie en ervaring weet hij in iedere wijn de unieke kenmerken van de druif en de terroir vast te leggen.

 

Website: Bodega Bravo Escós

Bekijk Bodega Bravo Escós

Bravo Escós La Font del Mosquit

Wit | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Witte wijnen zijn minder gangbaar in dit warme, droge gebied. Deze witte blend wordt grotendeels gemaakt van Macabeu, aangevuld met een kleine hoeveelheid Garnacha Blanca. Bodega Bravo Escós koopt de druiven in bij verschillende wijnboeren in de omgeving van Torroja. Sommige Macabeu-ranken zijn meer dan 100 jaar oud. De bodem is gevarieerd en bestaat uit leisteen, kalkhoudende klei en alluviale resten.  De wijngaarden worden zo natuurlijk mogelijk bewerkt, en zijn in conversie naar biologische certificering. 

De druiven van de oude ranken ondergaan een schilweking van 12 uur voordat ze worden geperst. De druiven van de jongere stokken worden meteen geperst, waarna de most wordt gemengd en overgedaan in roestvrijstalen tanks. Hier start de spontane vergisting met behulp van natuurlijke gisten. De rest van de vergisting verloopt in kunststof eieren, gevolgd door een korte rijping op de lies.

De wijn laat op een mooie manier zien wat witte druivenrassen doen in deze terroir. De wijn is vol en genereus, maar heeft een mooie frisheid die hem elegant en doordrinkbaar houdt. In de neus subtiele aroma’s van citrusfruit en anijszaad, kenmerkend voor de grafieten leisteenbodem in de wijngaarden. Zacht en vol van smaak, met frisse citrustonen en bloesem die de wijn een levendig karakter geven.

Korte omschrijving

Volle, genereuze witte wijn met een mooie frisheid.

Product specificaties

Artikelnummer P26700
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Macabeo
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Priorat
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Becabeu en Garnacha Blanca
Alcohol percentage 13.5
EAN doos
EAN fles 8437018352128