Bodegas Volcanes Reserva Sauvignon Blanc

Wit | Chili | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bodegas Volcanes Reserva Sauvignon Blanc

Volcanes

Bodega Volcanes is en project dat is gestart in 2009 en is onderdeel van de Grupo Vinos del Pacifico (GVP). Een aantal medewerkers van deze groep, kwam op het idee om een serie wijnen te maken die afkomstig moest zijn van wijngaarden met 100% bodems van vulkanische oorsprong.

Het vijf-koppige team bestond o.a. uit wijnmaakster María del Pilar Díaz, geoloog Gonzalo Hendriguez en terroir manager Agustín Aguerrea. Zij hebben drie wijngaarden geselecteerd, verspreid door heel Chili, waarvan zij vinden dat deze de ultieme expressie van een vulkanische bodem overbrengen op de wijnen. In Rapel Valley is dit een wijngaard met bodem van silt, klei en leem aangevuld met grover materiaal zoals stenen van Andesiet (een uitvloeiingsgesteente). In Maule Valley hebben zij een wijngaard gevonden met een bodem van (verweerd) graniet. In Malleco Valley is de wijngaard aangeplant op een bodem van zgn. “Tolhuaco”, wat bestaat uit de as van een vulkaan. María Díaz streeft ernaar om de puurheid en mineraliteit van de bodems tot uitdrukking te laten komen in de wijnen. Dat lukt erg goed, zeker omdat er bij de vergisting en rijping nooit overdadig gebruik gemaakt wordt van (nieuw) hout. De wijnen zijn allemaal levendig en rijk en hebben meer complexiteit in geur en smaak dan vergelijkbare wijnen uit dezelfde regio.

Website Bodega Volcanes

 

Bekijk Volcanes

Bodegas Volcanes Reserva Sauvignon Blanc

Wit | Chili | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn combineert het fruitige en vegetale karakter van Sauvignon Blanc met de mineraliteit van een wijn van granietbodem. De kleur is bleek-geel, de neus is gemiddeld expressief met tonen van limoen, grapefruit, witte bloesem, witte peper en groene kruiden. De smaak verraadt de herkomst van de wijn door de levendige mineraliteit in combinatie met een heerlijke zuurgraad. Een bijzondere en onderscheidende Sauvignon in vergelijking met wijn uit Chili gemaakt van dezelfde druif.

Korte omschrijving

Een onderscheidende Sauvignon Blanc met een duidelijke mineraliteit in de smaak.

Overige informatie

De bodems in de Leyda Vallei bestaan uit een dunne laag klei en leem die op een ondergrond liggen die bestaat uit miljoenen jaar oude intrusieve gesteentes, voornamelijk graniet.

Product specificaties

Artikelnummer P29200
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Chili
Appellatie Valle de Leyda
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 17804315003882
EAN fles 7804315003885