Bodega Monteviejo Lindaflor Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2015 | Argentinië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bodega Monteviejo Festivo Torrontes

Bodegas Monteviejo

Wijnmaker Marcelo Pelleriti maakt op Moteviejo in Mendoza zeer krachtige wijnen die grote internationale bekendheid genieten.

De in 2013 overleden Catherine Péré-Vergé was een ondernemende dame. Het door verdiende geld in de glasindustrie investeerde ze in wijndomeinen, die ze tot grote hoogte opstuwde. Haar zoon, Henri Parent, heeft het stokje met dezelfde toewijding van haar overgenomen. De familie bezit onder andere drie wijnhuizen in Pomerol, waaronder het beroemde Château La Violette en Château Le Gay, extreem hoog gewaardeerd door onder andere Robert Parker, kostbaar en zeer beperkt beschikbaar. Daarnaast is er een wijnhuis in Lalande de Pomerol. Wijnmaker is de Argentijn Marcelo Pelleriti, die al eens 100 punten scoorde met La Violette. Cosultant is Michel Rolland, de beroemdste en meest fameuze wijnmaker van de wereld. Rolland is geboren en opgegroeid in -en met- Pomerol, een zeer kleine en beroemde appellatie op de rechteroever van de Gironde. Rolland wilde bewijzen dat ook in Argentinië, met name op basis van de malbec-druif, topwijnen mogelijk zijn. Hij vond diverse Franse Château-eigenaren die mee wilden doen. Bodega Monteviejo is onderdeel van het project dat in 1998 begon. Het domein ligt op een kleine 100 kilometer ten zuiden van de stad Mendoza aan de voet van de Andes, op maar liefst 1050 meter hoogte. Gematigde omstandigheden dus, perfect voor gelijkmatige rijping van de druiven. Er worden wijnen gemaakt van zeer betaalbaar (Festivo-serie, malbec al eens 91 punten en torrontès al eens 90 punten van Robert Parker) tot absolute topwijnen onder de naam Lindaflor (de rode malbec al eens 94 punten van Parker). Het domein is in korte tijd uitgegroeid tot de top-drie van de internationale waarderingen uit Argentinië.


Website Bodegas Monteviejo

Bekijk Bodegas Monteviejo

Bodega Monteviejo Lindaflor Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2015 | Argentinië | Doos 6 stuks

Over de wijn

In de neus naast boter, noten en rijp geel fruit kruidige en vanilletonen door de vergisting en opvoeding op eiken. Desondanks mooi in balans met het rijpe fruit als ananas en mango. In de mond frisse zuren en een enorme afdronk.

Korte omschrijving

Boterige Chardonnay met frisse zuren.

Product specificaties

Artikelnummer P29370
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Valle de Uco
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 15
EAN doos 7798104282783
EAN fles 7798104282516