BIO Bravo Escós Pas dels Caus

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Bravo Escós Pas dels Caus

Bodega Bravo Escós

Dit eigenzinnige wijnhuis brengt het ruige, intense karakter van de Priorat samen met een moderne, elegante stijl. De wijnen zijn karaktervol en tegelijkertijd verfijnd en uitnodigend. 

Reis je vanaf Barcelona landinwaarts richting het zuiden, dan wordt het gebied steeds ruiger, met grote hoogteverschillen. De wijngaarden in Priorat zijn indrukwekkend: op de kleine plateautjes tussen de steile hellingen staan steeds maar een paar rijen wijnstokken aangeplant. Door deze verspreide ligging van de wijnstokken is het bijna onmogelijk de wijngaarden machinaal te bewerken. De verkoelende zeewind die in de loop van de middag opsteekt geeft de druiven ruimschoots de kans om hun aroma’s te ontwikkelen. De bodem bestaat uit vulkanisch gesteente met leisteen, as en mica (‘Llicorella’) en is bedekt met een zanderige toplaag. De wijnranken moeten hier vechten voor hun bestaan. 

Het is in dit warme, extreme gebied dat Luis Bravo een wijnbedrijf opricht: Bodega Bravo Escós, in het hart van de Priorat, bij het plaatsje Torroja del Priorat. In de wijngaarden staan zowel lokale druivenrassen (Garnacha en Cariñena) aangeplant als internationale rassen (Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot).  Luis’ doel is om in dit gebied, dat bekend staat om zijn stevige, intense wijnen, moderne wijnen te maken met verfijning, elegantie en frisheid. Door de wijngaarden zo natuurlijk mogelijk te bewerken en gebruik te maken van pure, innovatieve apparatuur en methodes slaagt hij erin om wijnen te maken met het karakter van het gebied maar in een moderne, verteerbare stijl. Hij krijgt hierbij hulp van wijnmaker Pep Aguilar, die jarenlang als ‘flying winemaker’ door heel Spanje reisde om wijn te maken. Hierdoor leerde hij veel verschillende druivenrassen, terroirs en wijnmaaktechnieken kennen. De Priorat is één van zijn favoriete wijngebieden door zijn ruigheid en zijn unieke, ongerepte karakter. Met zijn passie en ervaring weet hij in iedere wijn de unieke kenmerken van de druif en de terroir vast te leggen.

 

Website: Bodega Bravo Escós

Bekijk Bodega Bravo Escós

BIO Bravo Escós Pas dels Caus

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een jonge, frisse wijn, grotendeels gemaakt van Grenache Noir, aangevuld met Carignan, Syrah en Merlot. De druiven groeien in verschillende wijngaarden bij Torroja del Priorat. De bodem is gevarieerd, met als basis leisteen en klei. De meer dan 20 jaar oude wijnranken worden zo natuurlijk mogelijk verzorgd, in de overgang naar biologische wijnbouw. 

De verschillende druivenrassen vergisten afzonderlijk van elkaar in roestvrijstalen tanks en speciale plastic tanks van 500 liter. De vergisting verloopt spontaan met behulp van natuurlijke gisten, waarbij het sap 6 tot 8 dagen in contact blijft met de schilletjes voordat de druiven langzaam worden geperst. Na de vergisting volgt een rijping op kunststof eieren en oude 225l vaten van Frans eikenhout, waarna de wijnen zorgvuldig met elkaar worden geblend.

De wijn is jong en fris van karakter met aroma’s van rood fruit, kersen en frambozen aangevuld met tonen van bloesem, citrus en wilde kruiden. Fris en zacht in de mond, met sappig fruit, levendige tannines, kruiden en een subtiele mineraliteit.

Korte omschrijving

Frisse, jonge wijn met sappig fruit, kruiden en een subtiele mineraliteit.

Product specificaties

Artikelnummer P26720
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Priorat
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage 85% Grenache red, 5% Carignan, 5% Syrah en 5% Merlot
Alcohol percentage 13.5
EAN doos
EAN fles 8437018352135