Ardhuy Sous le Puits Puligny Montrachet 1er Cru

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Ardhuy Aux Clous Savigny les Beaune 1er Cru

Domaine d'Ardhuy

Domaine d'Ardhuy is een Bourgognehuis dat in korte tijd tot de top 5 producenten van de regio ging behoren. Zeer uitgebreide keuze aan terroirs, en hoge kwaliteit van de basis tot de Cru's.

Gabriel Ardhuy hielp in de Bourgogne bij de oogst van 1947 en ontmoette daar zijn toekomstige vrouw Eliane, dochter van een wijnboer uit Bourgogne. Zij krijgen zeven dochters. De familie d’Ardhuy is lang eigenaar geweest van het handelshuis Pierre André, met als hoofdzetel Château Corton-André. Dat wordt in 2002 verkocht, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de eigen wijngaarden en het ontwikkelen van het eigen domein. De familie Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard in geweldige percelen en heeft daarnaast nog een bedrijf in de Rhône in eigendom. Voor beide domeinen is er een dochter aangewezen om het te organiseren. Begin 2003 komt Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ‘régisseur’ binnen. En dan gaat het snel: al in 2004 kiest de Revue de Vins de France Ardhuy als nummer 3 van producenten in de Côte de Beaune en als nummer 4 in de Côte de Nuits.


Website Domaine d'Ardhuy

Bekijk Domaine d'Ardhuy

Ardhuy Sous le Puits Puligny Montrachet 1er Cru

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Licht geel. Licht rokerig en aards met mooie fruittonen en een licht botertje. Sappig in de aanzet, met rijpe tonen van het hout, daarna zeer lange en verfijnde afdronk.

Korte omschrijving

Zeer verfijnde Bourgogne met rokerige tonen.

Product specificaties

Artikelnummer P11814
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Puligny-Montrachet 1er Cru
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos
EAN fles 3760111430291