Ardhuy Les Combottes Cotes de Beaune Villages

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine d'Ardhuy Savigny Blanc Clos des Godeaux

Domaine d'Ardhuy

Domaine d'Ardhuy is een Bourgognehuis dat in korte tijd tot de top 5 producenten van de regio ging behoren. Zeer uitgebreide keuze aan terroirs, en hoge kwaliteit van de basis tot de Cru's.

Gabriel Ardhuy hielp in de Bourgogne bij de oogst van 1947 en ontmoette daar zijn toekomstige vrouw Eliane, dochter van een wijnboer uit Bourgogne. Zij krijgen zeven dochters. De familie d’Ardhuy is lang eigenaar geweest van het handelshuis Pierre André, met als hoofdzetel Château Corton-André. Dat wordt in 2002 verkocht, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de eigen wijngaarden en het ontwikkelen van het eigen domein. De familie Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard in geweldige percelen en heeft daarnaast nog een bedrijf in de Rhône in eigendom. Voor beide domeinen is er een dochter aangewezen om het te organiseren. Begin 2003 komt Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ‘régisseur’ binnen. En dan gaat het snel: al in 2004 kiest de Revue de Vins de France Ardhuy als nummer 3 van producenten in de Côte de Beaune en als nummer 4 in de Côte de Nuits.


Website Domaine d'Ardhuy

Bekijk Domaine d'Ardhuy

Ardhuy Les Combottes Cotes de Beaune Villages

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrood van kleur. Verfijnde neus met speels rood fruit (kersen, aardbeien) en wat kruidige tonen. De speelsheid komt ook terug in de mond via frisse zuren en zachte tannines. In de afdronk blijft het frisse rode fruit voortduren.

Korte omschrijving

Aangename toegankelijke Bourgogne met veel drinkplezier.

Product specificaties

Artikelnummer P11822
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Côtes de Beaune Villages
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos
EAN fles 3760111430048