Ardhuy Les Boutieres Aux Valozieres Aloxe Corton

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Ardhuy Aux Clous Savigny les Beaune 1er Cru

Domaine d'Ardhuy

Domaine d'Ardhuy is een Bourgognehuis dat in korte tijd tot de top 5 producenten van de regio ging behoren. Zeer uitgebreide keuze aan terroirs, en hoge kwaliteit van de basis tot de Cru's.

Gabriel Ardhuy hielp in de Bourgogne bij de oogst van 1947 en ontmoette daar zijn toekomstige vrouw Eliane, dochter van een wijnboer uit Bourgogne. Zij krijgen zeven dochters. De familie d’Ardhuy is lang eigenaar geweest van het handelshuis Pierre André, met als hoofdzetel Château Corton-André. Dat wordt in 2002 verkocht, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de eigen wijngaarden en het ontwikkelen van het eigen domein. De familie Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard in geweldige percelen en heeft daarnaast nog een bedrijf in de Rhône in eigendom. Voor beide domeinen is er een dochter aangewezen om het te organiseren. Begin 2003 komt Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ‘régisseur’ binnen. En dan gaat het snel: al in 2004 kiest de Revue de Vins de France Ardhuy als nummer 3 van producenten in de Côte de Beaune en als nummer 4 in de Côte de Nuits.


Website Domaine d'Ardhuy

Bekijk Domaine d'Ardhuy

Ardhuy Les Boutieres Aux Valozieres Aloxe Corton

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Heldere, robijnrode wijn met in de gemiddeld expressieve neus zwart fruit, bosgrond en specerijen. De aanzet is nog behoorlijk tannineus, maar dat geeft ook meteen de potentie aan van deze wijn. Complex en krachtig!

Korte omschrijving

Een klassieke, krachtige Bourgogne.

Product specificaties

Artikelnummer P11830
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Aloxe Corton
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos
EAN fles 3760111430116