Araucano Humo Blanco Pinot Noir

Rood | 0.75 L | 2015 | Chili | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Araucano Humo Blanco Pinot Noir

Araucano

Araucano is de Chileense onderneming van Francois Lurton, familielid van de bodelaise wijnmakersfamilie. Araucano produceert biodynamische wijnen in een elegante, Franse stijl.

Al vele jaren is Francois Lurton, telg uit een fameus wijngeslacht uit Bordeaux, actief als ‘flying winemaker’. In Chili maakt hij wijn van aangekochte en van eigen druiven van zijn 200 hectare grote Hacienda Araucano bij Lolol in de Colchagua Valley, zo’n 250 kilometer ten zuiden van Santiago. De wijngaarden staan sterk onder invloed van de Pacific, waardoor de regio koeler is dan gemiddeld en er in de herfst een prettige ochtendmist optreedt die vocht en frisheid verschaft. Tegen de middag steekt er ook een frisse wind op. Het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur maakt dat schimmels als meeldauw hier niet voorkomen. Irrigatie, voor zover nodig, gebeurt met smeltwater vanuit de Andes. Rijping van de wijnen vindt op Frans eiken plaats. De wijnen worden onder de naam Araucano uitgebracht, de naam van de oorspronkelijke inheemse indianenbevolking van het gebied. De wijngaarden worden biodynamisch bewerkt en zullen binnenkort allemaal gecertificeerd zijn volgens Demeter.


Website Araucano

Bekijk Araucano

Araucano Humo Blanco Pinot Noir

Rood | 0.75 L | 2015 | Chili | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrode kleur met een lichte intensiteit. In de neus rood en zwart fruit, met peper en een beetje vanille. In de mond een zwoele aanzet, zachte zuren en rijpe aroma's in de afdronk.

Korte omschrijving

Krachtige, sappige Pinot Noir met rijpe aroma's.

Product specificaties

Artikelnummer P29038
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Chili
Streek Central Valley
Appellatie Lolol Valley
Oogstjaar 2015
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Assemblage Pinot Noir
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 23480047274112
EAN fles 3480045440134