Agustí Torelló Barrica Gran Reserva

Wit | 0.75 L | 2018 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Agustí Torelló Mata

Agustí Torelló Mata

Augustí Torelló maakt de hoogste kwaliteit Cava van uitsluitend de traditionele druivenrassen. Met 94 Parkerpunten voor topcuvee Kripta, hadden zij op dat moment de hoogste waardering voor een Cava ooit.

Agusti Torelló is een kwaliteits Cava-huis, waarbij uitsluitend wordt gewerkt met traditionele druivenrassen – de Macabeo, Xarello en de Parellada - voor deze unieke streek even ten zuiden van Barcelona rondom het stadje Sant Sadurní d’Anoia. Alle wijnen worden pas bij bestelling gedegorgeerd (gistresten verwijderd en champagnekurk geplaatst), zodat ze langer fris zijn na aflevering. De degorgeerdatum staat ook op de flessen, iets wat nog steeds veel Champagnehuizen niet doen. Bovendien is het één van de weinige huizen die alle Cava’s durft te maken van één jaargang. De mooie droge en eerlijke stijl typeert de wijnen van Agusti. Agusti Torelló is het enige Cava-huis dat zijn flessen vooral afzet in (de tophoreca van) Catalonië, zoals bij El Celler de Can Roca. Dat Agusti Torelló het meest gewichtige Cava-huis is, blijkt wel uit de enorme stroom met internationale erkenningen. Eén voorbeeld: de topcuvée Kripta is door Bettane Desseauve uitgekozen in hun boek ‘De honderd beste wijnen ter wereld’ en geschonken tijdens de presentatie van dit boek! Op verzoek van enkele gezaghebbende chefs heeft Agusti Torelló ook twee typen azijn op basis van Cava en een cava om mee te koken ontwikkeld ('Solid').


Website Agustí Torelló Mata

Bekijk Agustí Torelló Mata

Agustí Torelló Barrica Gran Reserva

Wit | 0.75 L | 2018 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

In de neus frisse groene appel, toast, vanille en boter. In de mond komen de frisse tonen terug maar ondersteund door noten en een vleugje vanille door het houtgebruik.

Korte omschrijving

Prachtig frisse Cava waarbij de basiswijn is opgevoed op eiken vaten.

Product specificaties

Artikelnummer P26007
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Macabeo
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Cava
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 7 tot 9 graden
Assemblage Macabeo
Alcohol percentage 12
EAN doos 68424744000074
EAN fles 8424744000072